maandag 29 oktober 2007

Kadasterkaart



Deze kadasterkaart is afgelopen zomer gemaakt, toen er aan de Noordoostkant 10 are is toegevoegd. Waar in het gekaderde gedeelte een 2 te zien is, is het woongedeelte. Daar waar het breder wordt begint de gigantische hooischuur met koeienstal erachter.
Ons plan is in de toekomst de losse gebouwen aan de Zuidkant met de grond gelijk te maken.

Klik op de kaart om hem leesbaar te maken.

zaterdag 27 oktober 2007

Van trapkast tot gewelfkelder

Bij de aankoop van ons 1e huis in K. zo'n 17 jaar geleden, hadden we allebei één duidelijke wens: er moest een kelder zijn voor Ca en een bijkeuken voor Lies. Dat het een trapkast en een klompenhokje werden, maakte ons enthousiasme voor de aankoop niet minder. Inmiddels zijn we uit de trapkast gegroeid; de voorraden puilen er uit.

Extra vrolijk werden we dus van de prachtige oude gewelfkelder die we in ons 2e huis aantroffen met een gammel, maar nog bruikbaar wijnrekje en 2 oude wekflessen met mirabellen op sap. De start is gemaakt!

donderdag 25 oktober 2007

Bijgebouwen


De oppervlakte van het erf beslaat 35 are. Men zegt dat dat een behoorlijke lap grond is, maar toen we tijdens een korte vakantie 2 weken geleden in W. zijn langsgegaan om er nog eens rustig rond te struinen, had Lies er zoals gewoonlijk moeite mee, zich een voorstelling te maken van de werkelijke ruimte. Uiteraard hadden we nog niet de beschikking over een sleutel, maar we konden wel uitgebreid foto's maken van de zogenaamde 'bijgebouwen'. Afijn, oordeel zelf maar via de collage wat er allemaal (nog) op 'ons' erf te vinden is, buiten het woongedeelte!

maandag 22 oktober 2007

7 dagen bedenktijd!


Zojuist aangetekende stukken van het Postkantoor opgehaald: vanaf nu hebben we nog 7 dagen bedenktijd. Hopenlijk hoeven we er geen gebruik van te maken en is de koop dus over een week officieel rond.
Ca heeft vanmorgen te horen gekregen dat haar contract met een jaar verlengd is. Dat was nog even spannend, maar eigenlijk wisten/hoopten we het al, want de werkplek bevalt haar erg goed!
Gisteren een heel gezellige middag in Leiden doorgebracht (mooie teaken tafels gezien trouwens!) met D. en haar Witte Wieven-dispuut. Op deze dochter-moedermiddag is de eerste onofficiële boeking al gedaan...die Wieven willen wel een weekje doorbrengen in een (verbouwde!) boerderij in Frankrijk! Zullen ze toch nog even geduld moeten hebben!

zaterdag 20 oktober 2007

Binnen in de woning


Om alvast een indruk te krijgen van de woning, heb ik van de binnenkant een collage gemaakt. Als je erop klikt worden de afbeeldingen vergroot.

vrijdag 19 oktober 2007

De start van een avontuur


Al enige weken zijn we in rep en roer! Ons hoofd staat uitsluitend nog richting Frankrijk. Onze gemoederen variëren van euforie tot badend in het zweet wakker worden: krijgen we het allemaal rond zodat we eindelijk onze droom kunnen verwezenlijken: een 2e huis in de Franse Ardennen!
Nu ziet het er toch werkelijk naar uit dat het definitief doorgaat.

Uiteraard hoort bij zo'n avontuur ook een heus weblog! Met foto's.
Heel voorzichtig en onzeker hebben we ook hiervoor de eerste stap gezet. We willen aan de hand van foto's met bijschriften iedere geïnteresseerde op de hoogte houden van onze vorderingen om een oude boerderij met erf om te toveren tot ons eigen paleisje.