woensdag 28 november 2007

Tuinmannen

Zoon J. en vriend B. hebben een klus bedacht. Aangezien er straks meer dan genoeg te doen is in Frankrijk, willen ze hier alvast vertrouwd raken met snoeischaar, plamuurmes en zaag om woekerende hedera in toom te houden.

Ze toverden als verrassing een vogelhuisje en een hanging basket onder het groen tevoorschijn. Niet meer bruikbaar uiteraard! Bedankt jongens, morgen verder!

zaterdag 24 november 2007

Zucht (van verlichting)


Eindelijk! De hypotheekakte kan worden gepasseerd! Dat houdt in dat we nog voor het eind van het jaar officieel grootgrondbezitters zijn! Iedereen en alles uit de weg: on y va!

maandag 19 november 2007

25 dienstjaren en meer




We gaan afscheid nemen van onze grenen meubelen die bijna 25 jaar trouwe diensten hebben bewezen. Nou ja, afscheid nemen we eigenlijk niet: de ‘oude’ spullen gaan naar Frankrijk want ze worden vervangen door meubels van teakhout. Nu alleen nog iemand vinden die de boel vroeg in het voorjaar met vrachtwagen of transportbus voor ons kan overbrengen.

donderdag 15 november 2007

Groeten uit Frankrijk


Als we de afgelopen jaren in Frankrijk op vakantie waren kwam steevast de vraag: sturen we kaarten en zo ja aan wie? We speelden elkaar dan de bal toe; we willen niks 'moeten' als we op vakantie zijn!
Daarom hier een goedmaker voor alle voormalig thuisblijvers. Titel van de prentbriefkaart: Zicht op en rond een boerenerf in Ardennes/Aisne, France.
Posted by Picasa

maandag 12 november 2007

Bureaucratie


De eerste irritaties beginnen zich van ons meester te maken! Volgens ingewijden gebruikt de geldverstrekker een loep! De intentieverklaring op de werkgeversverklaring van Ca is helemaal correct ingevuld, met uitzondering van één klein belangrijk detail: de handtekening is 'duidelijk' met een andere pen ingevuld dan de rest van het formulier! Foei! Opnieuw graag naar Leiden...(niet vergeten: pen mee vragen!), vervolgens naar Leidschendam om te ondertekenen (niet vergeten: dezelfde pen gebruiken!).

We doen het zonder mopperen, in de hoop dat hierna het financiële gedeelte afgehandeld kan worden, maar God (in Frankrijk) hoort ons brommen!

vrijdag 9 november 2007

Lekker zitten


Al vroeg in het hele proces van denken, zoeken en besluiten waren we het met elkaar eens: een comfortabele zit is onmisbaar in een 2e huis. Daarom was een riant en praktisch bankstel snel gevonden. Na gedane arbeid is het belangrijk goed tot rust te komen in een lekker zit/hangmeubel! Als je de kleur van het showmodel op de foto verandert in donkerbruin, zul je het met ons eens zijn dat het prima past bij de plavuizen in de woonkamer!

We hebben overigens de reactiemogelijkheid wat aangepast. Je hoeft je niet meer eerst aan te melden met een Google-account om je commentaar te leveren!
Posted by Picasa

donderdag 8 november 2007

Opgeslagen


Zo langzamerhand vult D.'s oude kamer zich met spullen die straks als eerste meegaan naar Frankrijk. Ons eigen vertrouwde koffiezetapparaat uiteraard (men zegt namelijk dat een Franse bak erg slap is!), magnetron en waterkoker, handdoeken, scharen, messen, zaklampen, bedden, stofzuiger, zonnescherm en tafel (via de kringloopwinkel door Ca aangeschaft en zorgvuldig van een nieuwe laklaag voorzien).
Posted by Picasa

zondag 4 november 2007

Wachten


De tijd lijkt te kruipen als je wachten moet. We wisselen van gedachten over hoe we spullen gaan opslaan en vervoeren; we dromen van rust en vergezichten. Om deze wachttijd te overbruggen hierbij een collage van ons uitzicht rondom de boerderij.
Posted by Picasa

vrijdag 2 november 2007

Papierwinkel


Zo langzamerhand begint het ons allemaal een beetje te duizelen. Elke dag moeten we wel ergens een handtekening laten zetten, een verkeerd aangevinkt hokje laten wijzigen in een werkgeversverklaring; een aangetekend stuk ophalen of onze manager opnieuw vragen iets te ondertekenen. We komen om in de paperassen! Ach, we denken maar zo: het is voor een goed doel!
Ca popelt intussen om aan de slag te gaan. De afspraak voor het monteren van winterbanden is gemaakt, het huis getaxeerd, de aanbiedingen van Doe-Het-Zelf-Zaken met elkaar vergeleken. Aan ons zal het niet liggen, wij zijn er klaar voor!
Posted by Picasa