woensdag 30 april 2008

Voorjaarsvakantie

 
Nu dochter D. in Ierland rondreist en zoon J. druk is met zijn dubbele vakantiebaan kunnen wij niet achterblijven: we vertrekken weer voor een korte voorjaarsvakantie naar Frankrijk. Gelukkig worden de katten hier goed verzorgd door J. want voorlopig kunnen ze nog niet mee: er moet nog flink veel geverfd worden en ze zijn nog niet tegen rabiës geënt. Over enten gesproken, ook wij moeten er binnenkort aan geloven. Een tetanusbesmetting loop je hier snel op met een verwilderde (moes)tuin overwoekerd door wilde roos en bramen.
Het verhaal over de ontmoeting met de burgemeester van W. houden jullie nog tegoed want dat was een verhaal apart!

maandag 28 april 2008

Van wanhoop tot ultieme rust

Het vorige weekend stond in het teken van bezoek afleggen (bij de burgemeester) en bezoek ontvangen (broer en schoonzus van Lies). Maar dat weerhield Ca er niet van de werkzaamheden in de slaapkamer aan te pakken. Toen alles droog was kon met vereende krachten eindelijk ook de linnenkast in elkaar worden gezet.
Dit was de kamer die ons de meeste hoofdbrekens heeft gekost, maar zie hier het uiteindelijke resultaat. Het is een oase van rust geworden!

vrijdag 25 april 2008

Nieuwe aanwinsten: deel 2


Vaak krijgen we goedbedoelde adviezen: kijk eens op Marktplaats voor mooie bruikbare 2e hands spulletjes! Zucht...we zijn daar niet geschikt voor; bieden teveel of te weinig, of krijgen domweg helemaal geen antwoord. Maar voor deze twee mooie mountainbikes hebben we weinig moeite hoeven doen: voor een prima prijs, 2 avonden touren door het land (met de auto uiteraard!)en wat krasjes op de lak van de kofferbak door het in- en uitladen, zijn we daarvan nu de trotse eigenaren. Op deze manier is er alvast voor het toekomstig sportieve bezoek iets te doen. Zullen wij intussen met de auto mooie fietsroutes uitstippelen!

woensdag 23 april 2008

Nieuwe aanwinsten: deel 1


We konden de verleiding niet weerstaan: deze barbecue moest het worden. Nadat we een zeer onvriendelijke supermarktmedewerkster hadden weerstaan, gingen we thuisgekomen direct aan de slag. Gelukkig werden we op de meegeleverde instructie al gewaarschuwd: het in elkaar zetten van deze barbecue zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen. Dit voorkwam dat er na een half uur driftig met moertjes en schroefjes zou worden gesmeten! Maar de samenwerking verliep voorbeeldig en zie hier het resultaat: met de feestdagen gaan we hem testen!

donderdag 17 april 2008

Stapels grind

Ca en J. hebben de Gamma leeggekocht: het grind was in de aanbieding (25 kg per zak). Elke keer een paar zakken meenemen en de oprit ermee egaliseren, dat is de bedoeling. Deze keer gaat er ook een mountainbike mee, dus de achterbak zit weer vol.
Komend weekend krijgen we familiebezoek en hopen we een offerte te krijgen voor de nieuwe ramen. Tot volgende week!

maandag 14 april 2008

Levend bewijs!


De ware held(in)...en het resultaat

Kijk, zo komt de aap (of hazelworm) uit de mouw, want wie is hier nu de echte held? Lies kent niemand die met zoveel passie, geduld en doorzettingsvermogen kan klussen als Ca!
Het lukte niet de filmpjes van het zware werk hier gepubliceerd te krijgen, maar ook op de foto's is duidelijk te zien wat het resultaat is van 4 dagen zwoegen: ook de salon is nu klaar...alleen de openslaande deuren naar de keuken staan nog in de grijze grondverf.

zaterdag 12 april 2008

Een zware klus


We hadden ons voorgenomen deze keer de salon aan te pakken omdat het er naar uitzag dat dat een zware klus ging worden. Drie volle dagen is Ca ermee bezig geweest! Om het geheugen nog even op te frissen zie je hier een collage van 'hoe het was'.

woensdag 9 april 2008

Over dieren gesproken

Lies kon even de held spelen, want ze hoorde haar naam vanaf het erf roepen. Ca's stem klonk wat onzeker..."Kom eens kijken wat mooi! Ik ben hier, bij de konijnenhokken en neem je fototoestel mee." Het was inderdaad mooi, maar volledig ongevaarlijk. We hadden een hazelworm (Anguis fragilis)gevonden, (bron: Wikipedia). Het is een hagedissensoort van de orde der schubreptielen. Hij liet zich gemakkelijk oppakken en ontspande zich volledig in de warme hand. Ca sloeg alles op gepaste afstand gade.
Tot nu toe hebben we hier al hazen kunnen bewonderen, fazanten, roodborstjes en allerlei vinkjes. Ook hoog in de hooischuur lijkt het steeds drukker te worden met vogeltjes die elkaar het hof maken.

maandag 7 april 2008

Verklaring van de naam Wolvennest

Mocht je je hebben afgevraagd hoe we aan de werknaam 'Het Wolvennest' zijn gekomen: de verklaring is simpel want onze straatnaam is La Fosse aux Loups. Pas veel later ontdekten we na een tip dat het windvaantje op de hooischuur de vorm heeft van een wolvenkop! We zouden onze boerderij uiteindelijk ook graag deze naam geven, maar voor een Fransman is die niet uit te spreken. Iemand een passende suggestie? (Nee er is geen prijsvraag aan verbonden!)

woensdag 2 april 2008

Weer naar het Zuiden

Deze keer vertrekken we voor 5 dagen richting Frankrijk. We hebben wat plannen gemaakt en hopen dat die te verwezenlijken zijn. Het weer valt nog wat tegen als we de voorspellingen mogen geloven, maar ook deze keer valt er binnenshuis nog genoeg te doen. We hebben d'r weer zin an! Tourneledoki!
Het witte stipje in de verte is overigens onze boerderij. De foto is gemaakt ter hoogte van de dichtsbijzijnde buurboer.