zaterdag 31 januari 2009

Metamorfose voor-zijaanzicht

Vanaf de aankoop van het huis in het najaar van 2007 tot januari 2009 heeft de Noord-Oostkant van ons huis een ware metamorfose ondergaan. In deze foto-film bijdrage is goed te zien hoe het aanzicht alleen al vanaf de weg door de seizoenen heen is veranderd.

dinsdag 27 januari 2009

Overzicht

Nu het winter is, de bomen zijn gesnoeid en de rommel grotendeels is opgeruimd, kunnen we beter volgen waar de katten zich ophouden als ze buiten zijn. Oliver waagt zich slechts buiten de deur als een van ons daar bezig is. Louis rommelt hele dagen en ook 's avonds in het donker buiten. Omdat ze nu een beter overzicht hebben, kunnen ze elkaar goed zien en spelen ze zelfs af en toe voorzichtig jager en prooi! Waarna Oliver al snel, zelf volledig overtuigd van zijn superioriteit, zijn plekje boven op de centrale verwarming weer inneemt. Niet zo vreemd dus dat hij verhaart en de vacht van zwarte Louis deze winter met de dag dikker wordt!

woensdag 21 januari 2009

10-duizendste bezoeker en een leeg olievat

Vandaag is de 10.000ste bezoeker van ons weblog geregistreerd! Toch geen gering aantal voor ruim een jaar bloggen. Iedereen die volhoudt: dank daarvoor!
Een getal waar we minder gelukkig mee zijn is het restant aan liters huisbrandolie dat na meting nog in de oude verroeste tank blijkt te zitten. We breken al tijden ons hoofd over de mysterieuze 'verdamping' van 2000 liter in 1 jaar tijd, waardoor de tank nu zo goed als leeg is. Komende vrijdag wordt een verse voorraad van 1000 liter geleverd. Hoewel de olieprijs de laatste maanden dus sterk is gedaald, wordt het toch tijd dat we de ruim 20-jaar oude verwarmingsketel eens op rendement laten controleren.

zaterdag 17 januari 2009

Knoflookdampen

Tijdens ons verblijf in het Wolvennest maken we foto's die niet allemaal een apart plekje op dit blog kunnen krijgen. Daarom een korte beschrijving van deze collage. We maakten knoflooksoep van 40 tenen knoflook en prei en ui. Oliver is meestal binnen te vinden, behalve vlak voor vertrek naar huis. We ontdekten laatst op een donker plekje in de hooischuur een prachtige, stoffige, voor-oorlogse fiets. Ons uitzicht vanaf de achterkant van het erf is ook in de winterperiode adembenemend. Dochter D ontdekte en fotografeerde een straatnaambordje in een Belgische stad met een bijna identieke straatnaam als de onze. We deden weer boodschappen bij de Auchan en ruimden de spelletjes en boeken weer in de kast.
En dit weekend hadden we geen last van vampiers en andere ongenode gasten. Alleen maar door gewoon in- en uit te ademen(en knoflooksoep te eten!).

woensdag 14 januari 2009

Kouwe klus

Geheel onverwacht kwam Fabrice opdagen en hij heeft in 2 dagen (samen met een jonge knul uit onze straat) al het gesnoeide hout weggewerkt.
De hele bomenrij achter de hooischuur is met wortel en al uit de grond getrokken. De grote stammen werden in hapklare brokken gezaagd, waarna Ca zich bij -7C verwarmde door dit hout splijten met de logmatic.
Op zondag kwamen M en A van Bel Any nog nieuwjaar wensen. Wij vonden het reuze gezellig maar de katten waren niet zo gecharmeerd van hond Roxy, die mee was gekomen. Hij kon echter rustig alleen naar buiten, want er kwamen deze dagen maar een paar auto's per dag traag voorbijrijden over de beijsde sneeuwweg. Later zijn we ook een ommetje over het terrein gaan maken want alles is nu erg overzichtelijk en toegankelijk geworden en dat wilden we graag showen!

donderdag 8 januari 2009

Zoektocht

Het was even zoeken door files, duisternis, mist en over met dikke pakken sneeuw bedekte B-wegen, maar we hebben gisteravond ons Franse huis weer gevonden! We hopen voor de komende 5 dagen nog voldoende huisbrandolie te hebben, want de beperkte voorraad fioul kan pas eind januari aangevuld worden. Aangezien ook deze brandstofprijs sterk is gedaald, hebben de leveranciers in deze barre winter een flinke stijging van klandizie.
We zullen met dit prachtige heldere weer veel buiten te vinden zijn. Graven en slopen is onder deze omstandigheden toch onmogelijk!

vrijdag 2 januari 2009

Watermeter

De laatste horde die genomen moet worden voordat de sloper zijn werk kan doen, is het verplaatsen van de watermeter. De meter zit nu nog in het 'melkhuisje' en aangezien dit ook tegen de vlakte gaat, moest een nieuwe plek gevonden worden. Wij dachten: verplaatsen naar het woonhuis, maar dat gaat niet in Frankrijk, althans niet in ons departement. Hij moet naar de openbare weg. Daarna kan Sculfort jr. een geul graven onder de oprit door naar de kelder. Maar voordat alles rond is! Afijn, in december heeft een medewerker van het waterleidingbedrijf de plek gemarkeerd en hebben we een offerte van Véolia ontvangen voor de kosten. Komende week maar eens informeren waarom de cheque nog niet is geïnd, want als we de ambtelijke brief goed hebben begrepen gaan ze pas met de klus beginnen als het geld binnen is.