vrijdag 26 juni 2009

Metamorfose buitengevel

Tijdens onze afwezigheid heeft de zuidkant van het huis een ware metamorfose ondergaan! Christoph zelf is nog niet zo tevreden over het resultaat; hij gaat de komende tijd de restanten cement op de stenen te lijf met een slijptol. Hoewel er veel 'koelwater' wordt gebruikt tijdens het werk, zit alles buiten en binnen onder een dikke laag stof en zwart zand.
Toen Lies gisterenmiddag haar beroemde knoflooksoep aan het bereiden was (met open raam want er is hier geen afzuigkap), beklaagde Christoph zich via zijn GSM bij zijn vrouw: "C'est une vraiment torture ici"; er wordt hier iets gekookt waarbij het water me in de mond loopt dus. Afijn we zullen hem straks trakteren op het smakelijke resultaat! Hij heeft het meer dan verdiend!

vrijdag 19 juni 2009

Visite!

Sommige vrienden en familieleden hebben ons Wolvennest al met eigen ogen mogen aanschouwen. Het logeren is nog wat improviseren omdat we maar over één slaapkamer beschikken. De zolder is niet geschikt om er de nacht door te brengen; in de winter te koud en als de zon schijnt is het er van de hitte niet uit te houden.
Maar bij mooi weer is het wel gezellig om buiten te picknicken. Een afwasmachine missen we niet; de afwas is met z'n allen binnen een mum van tijd weggewerkt!

zaterdag 13 juni 2009

Opknappen buitengevel

Broer en schoonzus P en J waren gisteren nog maar net vertrokken toen Christoph begon met de enorme klus om de buitengevel te zandstralen. De hele dag heeft met een kleine onderbreking van een half uur voor de middagpauze, het aggregaat staan snorren zodat hij de steentjes één voor één kon bewerken. Vooral de dikke cementlaag, die ooit bedoeld was om de door insecten leeggegeten lemen voegen te vullen maar en-passant ook over de steentjes zelf is gesmeerd, zorgt ervoor dat hij slechts 10 vierkante meter per dag onder handen kan nemen. Ook het op- en afbreken elke dag kost de nodige tijd omdat zijn apparaten hier niet buiten kunnen blijven staan vanwege de kans op diefstal.
Christoph hoopt begin volgende maand (als onze grote vakantie begint) helemaal rond te zijn, waarna Jean-Marie (van beroep metselaar) aan het eind van de zomer kan beginnen met het uitsteken van de oude voegen om alles van nieuwe voegen te voorzien in een frisse zandkleur. We houden ons er nog maar niet mee bezig of bovengenoemde planning stand zal houden.

donderdag 4 juni 2009

Vakantiegangers

Tijdens het Hemelvaartweekend heeft dochter D. met zeven van haar dispuutgenoten uit Leiden een aantal dagen op onze boerderij gelogeerd. Ze hebben er duidelijk veel plezier aan beleefd en sommigen hebben het erf met hand en tand verdedigd. Toen Jean-Marie met Nicole zijn gereedschap uit de schuur op kwam halen, hebben ze keurig genoteerd wat hij meenam. Zelfs het nummerbord van hun auto werd in hun geheugen opgeslagen.
Meiden, wij vonden het ook geweldig dat jullie er waren! Jullie hebben onze reserve tegen het verhuren van ons huis volledig weggenomen!

dinsdag 2 juni 2009

Wild!

We hebben het zeker verdiend dit prachtige weer tijdens onze Pinkstervakantie. Ook de dieren genieten volop van de vrije natuur om ons heen. Zo zag Ca onze zwarte kat Louis laatst een jonge haas naar de achterkant van het erf
slepen. Daar verdween hij met zijn buit en pas 2 dagen later zagen we hem terug! Intussen vond hond Plutôt wel wat restanten, zoals een hazenachterpootje en -staartje.
Het muizenvangen laat Louis intussen aan de hond over, die ze echter niet opeet, maar strategisch neerlegt en eroverheen rolt, om zijn hals te voorzien van een heerlijk muizenparfum!