maandag 21 september 2009

Mooie nazomer

We hebben weer een heerlijk ontspannen weekend in het Wolvennest doorgebracht. Na de afgelopen hectische tijd, waarin we zorgen hadden om de dieren, konden we nu ontspannen genieten van een prachtige nazomer. De maïs is geoogst, waardoor het uitzicht weer adembenemend is.
Hoewel alles, van kolf tot steel en blad in één vloeiende beweging wordt geoogst en verhakseld tot pulp voor het fabriceren van varkensvoer, zagen we oudere mensen en kinderen de velden afstruinen om de spaarzame kolven die waren achtergebleven in emmers te verzamelen en mee te nemen. Ze parkeren daarbij hun auto's gewoon midden in het land!
Omdat het droog was heeft Ca het gras voor de winter nog eenmaal gemaaid en is het onkruid tussen de heggeplanten verwijderd. Zo ziet alles er weer strak uit; het gemaaide gras kan nu blijven liggen. We zijn best trots op onze nieuwe heg die het, zeker aan de straatkant prima heeft gedaan. Hopelijk groeit het volgend jaar zo dicht, dat de dieren niet meer plotseling de weg op kunnen rennen. Toch houden we Plutôt voortaan tijdens de tuinwerkzaamheden voor de zekerheid maar aan de lange lijn!

maandag 7 september 2009

Afscheid

Dit weekend kregen we bericht dat Thierry, de man die afgelopen zomer Cristophe hielp bij het opknappen van onze buitengevel, plotseling aan een hartinfarct is overleden. Wij vonden hem een aardige, integere man en wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte.
Vlak voor de zomervakantie zijn we ook van een ander bericht geschrokken. Onze buurman, de schoolbuschauffeur, heeft in een dronken bui het nummerbord van zijn personenauto afgeplakt en is met zijn vriend en diens 7-jarige dochtertje hard over de provinciale weg langs de radar gaan rijden, om te onderzoeken of hij geflitst zou worden zonder boete te krijgen. Bij deze manoeuvre is hij tegen een boom gereden en zijn de heren uit het voertuig geslingerd. Het meisje raakte bekneld en is enkele uren later overleden. De buurman zit nu een gevangenisstraf van 4 jaar uit wegens dood door schuld. Sinds enkele dagen ziet het huis er leeg uit en nu de scholen weer zijn begonnen, zien we ook de schoolbus niet meer viermaal daags langs ons huis rijden. We hadden afgelopen voorjaar kennis met het echtpaar gemaakt en het zijn aardige jonge mensen. Je zal maar door zo'n onbezonnen actie de dood van een kind op je geweten hebben!

zondag 6 september 2009

Geweldig weerzien!

Toen we donderdagavond laat in het Wolvennest arriveerden was het voerbakje weliswaar leeg, maar pas op vrijdagochtend om 7.00 uur was er een geweldig weerzien met onze Ragdoll Oliver! Sterk vermagerd en uitgeput mocht hij na een heerlijke blikjesmaaltijd een paar uur bijkomen op ons bed. Het beestenspul is gelukkig weer compleet!
Eén plankje in de keuken is nu ingericht als apotheek, want Plutôt slikt o.a. tranquillizers om rustig in zijn bench te blijven en Oliver blijkt een flinke blaasontsteking te hebben. Volgens de dierenarts in Hirson is deze kwaal veroorzaakt doordat we enige tijd geleden overgegaan zijn op een ander soort brokjes; raskatten zouden daar niet goed tegen kunnen. Ook de stress (van het ongeluk met Plutôt) kunnen verandering van gedrag (weglopen) tot gevolg hebben gehad. Dus hij wordt nu verwend met zijn oude vertrouwde merkbrokjes en moet de rest van het weekend binnenblijven.