zondag 25 oktober 2009

Zoek de verschillen

Het wordt tijd voor een raadsel. In deze collage zie je bovenaan-links ons erf vanaf de Zuid-westkant in de winter van 2008; rechts is van mei 2009 en onderaan zie je het resultaat zoals het op dit moment is. Als je echt niks anders te doen hebt, zoek dan de verschillen. Oja, en als je op de laatste foto ook nog Ca ergens kunt traceren, dan zou dat wel bijzonder knap zijn!

dinsdag 20 oktober 2009

Herfstvakantie 2009

Nu de bijgebouwen zijn gesloopt, de maïs is geoogst en de heg gesnoeid, kunnen we vanaf het erf, onze blik gericht naar het zuidwesten, genieten van dit prachtige uitzicht. We boffen zo erg met het weer in onze vakanties dit jaar!
De hond Plutôt is ook helemaal in zijn element, nu hij na 8 weken dag en nacht kooirust, eindelijk vrij mag rondlopen als wij in de buurt zijn. Hij weet niet goed wat hij eerst moet doen: de katten opjagen, op en af de banken springen of Ca eens voordoen hoe je op de juiste manier een houthaard aanmaakt! Hieronder zie je de instructievideo 'Hoe start ik een goed houtvuur' van Dwergpincher Plutôt.

zondag 4 oktober 2009

Streekproducten

Vanmorgen brachten we een bezoek aan Signy-le-Petit, waar een brocante was aangekondigd. Omdat het inmiddels was gaan motregenen, was het aangenamer om naar een klein overdekt marktje te gaan, waar producten uit de streek te zien en te koop waren. De rode kalkoenpaté en de kwarteleitjes lieten we op dierendag links liggen; we zagen meer in de frisse appelsap en confitures. Wel hebben we voor Plutôt in zijn bench een flink buffelhuidbot gekocht.
Op de video is te zien hoe appels tot moes worden vermalen.