maandag 14 december 2009

Reims in kerstsfeer

Omdat er in Reims vanaf half november tot januari elk weekend kerstmarkt is, besloten we afgelopen zaterdag een bezoek aan die stad te brengen. Omdat er een gure noordenwind stond hadden we Plutôt zijn 'trui' aangetrokken. Om niet teveel op te vallen hadden we een onopvallende, bruine uitgekozen. Het was geen overbodige luxe en nee, hij liep niet voor gek; alle honden die we in de stad tegenkwamen hadden een 'jas' aan!
De markt was gezellig en hoewel er in de binnenstad een overvloed aan restaurants te vinden was, moest je tussen 12 en 14 uur overal in de rij staan voor een plaatsje. Intussen bezochten we een levende kerststal met een ezel erin. Toen Ca Plutôt optilde voor een foto, beet die ezel haar zo hard in haar onderarm dat ze de hond bijna liet vallen van de pijn! Een foto zat er daarna helaas niet meer in.

Rondom de Cathédrale Notre-Dame waren de straten opgebroken en ook de kathedraal zelf staat momenteel in de steigers vanwege een opknapbeurt. We zijn deze keer niet in de kerk zelf geweest; dat doen we een volgende keer. Want de stad is nog geen 100 km van ons verwijderd, dus zeker een volgend bezoekje waard.