zaterdag 23 januari 2010

Gelijkenis

Dochter D maakte laatst deze foto van Plutôt. Bladerend in mijn afbeeldingen kwam ik deze foto van een ree tegen. Het zal niemand verbazen dat de Dwergpincher in zijn land van herkomst (Duitsland) wordt aangeduid met de naam Reepincher!
Het verschil zit hem uiteraard in de grootte van beide dieren. Een zoekgeraakte ree zal uiteraard nooit op deze manier teruggevonden worden:
Gelukkig is die ramp ons vorig jaar bespaard gebleven!

zaterdag 16 januari 2010

Kerst 2009

Hier wat verlaat een kleine impressie van de feestdagen die we niet in het Wolvennest, maar in ons huis in K doorbrachten. Een witte kerst deze keer met de familie doorgebracht. Het was gezellig, met lekker eten, drinken en cadeaus, (strand)wandelingen en logeerpartijen. En nu maar hopen dat 2010 iets meer voorspoed voor ons brengt dan 2009!

zaterdag 9 januari 2010

Katten: Doe er wat aan!

Wie had dat nou verwacht? Komen we na 4 weken afwezigheid terug op het Wolvennest, blijken we een heuse huismuis te hebben! Omdat het de laatste tijd erg koud was, heeft hij waarschijnlijk geprobeerd binnenshuis een nestje te fabriceren van alle materiaal wat hij kon vinden. Enkele keukendoeken zijn aangevreten, een rol pedaalemmerzakken is rondom aangeknaagd, waardoor elke zak op de rol is voorzien van een (on)handige extra zij-opening. Ook de onderzetters in de keukenla moesten eraan geloven: lekker warm stromateriaal! Gelukkig heeft hij behalve wat rauwe aardappels, geen andere etenswaren gevonden.
Het lijkt misschien lief en grappig, maar zo denken wij er niet over. Vandaag hebben we twee muizenvallen gekocht om op scherp te zetten zodra we maandag met het beestenspul huiswaarts keren. En de katten en de 'aardhond'? Die hebben niks in de gaten; waarschijnlijk houdt de kleine zwerver zich angstvallig schuil zolang die drie roofdieren in huis zijn want de boosdoener zelf hebben we nog niet ontdekt.