zaterdag 20 maart 2010

Boerderij te koop!

Na een lange blogstilte kunnen we nu onze volgers laten weten dat Het Wolvennest te koop wordt aangeboden. Schrik niet, want we hopen er een mooier onderkomen voor terug te kunnen kopen. De eigenaresse van het huis aan de overkant liet enkele weken geleden aan ons weten dat ze haar huis wil verkopen. We hebben er eens goed over nagedacht en besloten te proberen onze boerderij te koop te zetten en over te steken.
Toen de eigenaresse hoorde dat wij interesse hadden in haar huis was ze daar erg over verheugd. Ze woont in Parijs en komt a.s. vrijdag naar W om de verkoop officiëel te maken. Via Henk (van Ardennengoed.com) heeft zij laten weten dat we rustig te tijd kunnen nemen voor de verkoop van Het Wolvennest. Zolang we dat nog niet verkocht hebben, houdt ze haar huis voor ons vast!
Dit kwam erg mooi op ons pad, aangezien we verknocht zijn aan deze plek en de rust. De boerderij is echter een erg groot project en "l'autre coté" is beter geschikt als 2e huis. Over 2 weken kunnen we het ook van binnen uitgebreid bekijken en fotograferen.
Door hier rechts onder 'favoriete links' te klikken op 'Satellietfoto Géoportail' zie je beide kavels. Overigens staan de bijgebouwen van Het Wolvennest er ook nog op.

woensdag 10 maart 2010

Winterslaap

Excuses aan onze vaste volgers is wel op zijn plaats; we hebben lang niets van ons laten horen. Op dit moment brengen we een week vakantie door in het Wolvennest, maar door de aanhoudende kou houden we een soort winterslaap. Hoewel we in Nederland deze winter wekenlang sneeuw hebben gehad, zagen we daar in ons huis in Frankrijk weinig van terug. De foto van onze boerderij in de sneeuw is dan ook door Annemarie vanuit de auto gemaakt. Zij woont met haar gezin zo'n kilometer bij ons vandaan. Ze vertelde dat ze enkele ogenblikken nadat ze de foto had gemaakt, in de sneeuw vast kwam te zitten. Een boer uit de omgeving heeft haar met de tractor losgetrokken.
Voor Plutôt hebben we deze winter een stoere trui aangeschaft. We merkten dat hij zijn geblesseerde achterpoot beter ging gebruiken als hij warm was 'aangekleed'. Hij trok er zowel thuis als in Frankrijk veel bekijks mee!