vrijdag 26 december 2008

Kerst 2008

Een kleine impressie van een geslaagd kerstfeest in Nederland!
De laatste maanden waren we vaak in Frankrijk te vinden tijdens onze vrije dagen. Tussendoor vliegt de tijd en is elk gezinslid druk bezig met studie, werk en sociaal leven. Dan is het heerlijk om even tijd vrij te maken voor elkaar en bij te praten, te feesten en gezellig samen te zijn.

maandag 22 december 2008

De mooiste satellietfoto

Eindelijk, precies een jaar na de aankoop, hebben we een scherpe satellietfoto gevonden van ons Franse bezit. Ons erf ligt aan de Zuidwestkant van de weg. Alle losse gebouwtjes aan de Zuidkant gaan dus tegen de vlakte. Het geheel is aan de Noord- en Zuidkant 'rechtgetrokken', maar grofweg kun je zeggen dat de weilanden aan de zij- en achterkant van het erf toebehoren aan boer Gregory. De foto is duidelijk in de zomer gemaakt en de grote bomenrij aan de Noordkant is nu dus drastisch uitgedund.
Bij de links is onder de naam Satellietfoto Géoportail de website in zijn geheel te bekijken. Het vraagt wat geduld want het duurt even voordat de foto zichbaar wordt.

vrijdag 19 december 2008

Hirson in kerstsfeer

Tijdens ons verblijf in W. gaan we minstens eenmaal richting Hirson. Dat is de dichtsbijzijnde grote gemeente. We doen daar onze boodschappen bij de Auchan, bezoeken voor de zoveelste keer de drukke Orangewinkel of regelen bij de Trésorie onze gemeentebelastingen. Ook hebben we al een bezoek gebracht aan de plaatselijke Gendarmerie.
Midden in het dorp staat een kunstwerk in de vorm van één of meer grote stoelen. Die worden qua versiering steeds aangepast aan een feest of seizoen. Deze keer mag de kerstman er op een slee vanaf glijden. Toen we wat sfeerfoto's hadden gemaakt bleek dat een groot gebouw op de achtergrond door een fikse brand was getroffen!
Tijdens de feestdagen blijven we in K. We moeten allebei werken en de kerstdagen zijn voor gezin en familie.
We wensen alle bloglezers gezellige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2009!

zaterdag 13 december 2008

Eerste vorst!

Het klopt inderdaad: in de zomer is het hier 4 grader warmer en in de winter 4 graden kouder dan in K. Toen we donderdagavond aankwamen was het buiten -3 en in huis slechts +10 graden. Vooral Oliver was verontwaardigd: hoe kun je me 4 uur 'ophokken' in een reismand om me vervolgens in zo'n ouwe kouwe boerderij te dumpen! Hij blies en sloeg naar ons als we langs hem liepen. Gelukkig houdt hij dat humeur niet lang vol. Eenmaal op schoot bij de haard is het leed snel geleden.
Ook deze keer laten de snoeiers het afweten; het hout is vast te glad om in stukken gezaagd te worden. Of de tractor doet het niet bij deze temperatuur. Maar daarom niet getreurd: het laatste weekend van 2008 in LDF genieten we van de volle maan en de oorverdovende stilte, met een spelletje, een biertje of glühwein. Zo zijn we goed uitgerust voordat de feestdagen beginnen!

maandag 8 december 2008

Terrasverrassing


Vorig weekend hebben we geen houthakkers over de vloer gehad. De reden van wegblijven is ons niet duidelijk, maar Ca ging zelf aan de slag. Er waren weer genoeg twijgen naar de stookplaats te slepen en toen de baggerplaats onder aan het talud vrij was van takken, ontdekte ze dat er onder de laag humus een betonnen bodem zichtbaar werd! Dat wordt dus even de bezem erover zodra het droog is et voilà het ontbijtterras is klaar!
Op de foto's is onder het karrenspoor het grijze beton zichtbaar. We zullen wel tot hoogzomer moeten wachten met het ontbijt want voorlopig is het nieuwe terras uitsluitend met kaplaarzen te bereiken!