zaterdag 14 november 2009

Ongewenst bezoek

Toen we woensdagavond na een voorspoedige reis in het Wolvennest aankwamen om van een welverdiend lang weekend te genieten, bleek dat anderen ons voor waren geweest: we hebben inbrekers over de vloer gehad! Al snel bleek dat ze via de geblokkeerde achterdeur waren binnengekomen en alle waardevolle tuin- en klusgereedschap hadden meegenomen, zoals de bosmaaier, een hogedrukspuit, drie boormachines, een schuurmachine, wat los gereedschap en 6 kartonnen dozen met wijn.
Ze hebben ook kans gezien in het woonhuis zelf te komen, maar daar hebben ze behalve twee zaklantaarns, niets van hun gading kunnen vinden.
Nadat de volgende dag twee agenten de schade hadden opgenomen en foto's hadden gemaakt, konden we op het politiebureau aangifte doen. Pas later ontdekten we dat de inbrekers op alle mogelijke manieren hadden getracht in huis te komen, want van één van de stalletjes aan de noordzijde van het huis was het gammele deurtje zo woest opengerukt, dat de halve muur is omgevallen. Ook zijn ze in de grote hooischuur geweest, maar die wordt zo vaak door ongenode gasten bezocht, dat we daar alleen ons hout hebben opgeslagen.
We hebben dus dit weekend nauwelijks kunnen bijkomen; er was zoveel te regelen met de verzekering etc. en we zijn er ook behoorlijk door van slag.
Dat was dus de zoveelste tegenslag dit jaar. Wat ons betreft kan 2009 niet snel genoeg achter de rug zijn; hopenlijk biedt 2010 minder pech voor ons.

2 opmerkingen:

La Maison zei

Verschrikkelijk wat jullie is overkomen.Bah! Natuurlijk achterhalen ze de dieven nooit. Het drukt hopelijk een niet al te groot stempel op jullie plezier van het bezitten van een Frans huis. Ik leef met jullie mee hoor.
Liefs

Hermine
http://madamevicq.blogspot.nl

marieke + gerda + marijn zei

tjeetje dat is balen zeg.
Groetjes gerda