woensdag 25 augustus 2010

Hooimaand


In de zomervakanties van 2008 en 2009 werd ons uitzicht beperkt door de hoge maïsplanten. Dit jaar heeft boer Gregory graan geplant en was half augustus alles geoogst. Weersvoorspellingen hebben we hier niet nodig in deze tijd van het jaar. Als de boeren tot midden in de nacht met felle lichten op hun landbouwmachines aan het werk zijn, kunnen we er zeker van zijn dat er regen op komst is. De pakken en rollen met hooi moeten immers vóór die tijd binnen zijn.
Hele gezinnen, van jong tot oud zijn er druk mee in de weer.

Tijdens onze dagelijkse wandelingen door het bos en langs de velden, ontdekken we steeds meer bijzonderheden. Zo zagen we dat hier en daar de bermen volledig omgewroet door wilde zwijnen, waarschijnlijk op zoek naar paddenstoelen, want die zijn vroeg dit jaar. Ouders met kinderen struinen door het grasland met een emmertje op zoek naar dezelfde lekkernij. Wij zullen eerst wat soorten champignons op plaatjes moeten vergelijken om er zeker van te zijn dat we niet ziek worden of gaan hallucineren na het eten ervan. We willen onze vakantie graag gezond af kunnen sluiten!

4 opmerkingen:

La Maison zei

Dus jullie zijn nu fijn in Frankrijk.
Wij gaan over 3 weken weer.
Die rollen hooi zijn echt super groot. Ik denk wel eens, zou er nooit een van de kar vallen, en wat zouden ze wegen? Het landleven is heerlijk en wij genieten er van toch??
Grappig dat die zwijnen smullen van de paddenstoelen.
Lekker genieten nog en groetjes,
Hermine

Anoniem zei

Beste Lies en Carin,

Ik lees met belangstelling jullie berichten over de vorderingen. Gestaag wordt alles mooier en meer eigen.
Een kleine aanvulling op jullie hooimaandblog. Als graan is gedorst blijft stro over. Oneetbaar voor dieren en gebruikt als vloerbedekking in stallen etc. Hooi is gedroogd gras, wel eetbaar. Hooi is groen/geel stro is geel/grauw. De foto's laten heel veel rollen stro zien.

Groetjes van een andere klusser,

Jeroen B, 62

LiesCa zei

Jeroen, leuk dat je reageert en je hebt volkomen gelijk; daar waar ik dus hooi zei bedoelde ik stro #stopdetijd.

marieke + gerda + marijn zei

Wanneer komt er weer een mooie update over jullie mooie huis??