donderdag 6 maart 2008

Oud ijzer

Maandagmorgen, toen we naar Liart wilden vertrekken om wat bankzaken te regelen, draaide opnieuw een auto het erf op. Ditmaal waren het vader en schoonzoon 'oud ijzer' die kennelijk ook deel uitmaakten van het lopend vuurtje en een graantje mee wilden pikken: of we misschien wat oud ijzer op te ruimen hadden.
Eerst nog een poging ondernomen tegen te sputteren, maar na ruim een uur was hun wagen vol geladen met al het losse, onbruikbare oude ijzer uit kelder en bijgebouwen. Of ze na het dejeuner terug mochten komen met een snijbrander zodat ze ook alle vaste beugels uit de koeienstal vakkundig konden lossnijden.
We maakten geen bezwaar; zeker niet nadat de heren ons hadden gewaarschuwd de plek naast de buiten-WC (waar Ca het afval steeds verbrandde) níet te gebruiken als parkeerplaats omdat zich daaronder een gierput bevond waar je maar beter niet in kon storten. Verstonden we het goed? Was de put inderdaad 30 meter! diep? We waren door het oog van de naald gekropen als we de heren mochten geloven!

Geen opmerkingen: