zaterdag 1 maart 2008

Zagen, sjouwen en stapelen

Zoals afgesproken kwam Fabrice maandag klokslag 15 uur met tractor en aanhanger, volgeladen met droge boomstammen van een meter én kettingzaag achteruit het erf op. Namens zijn vrouw schonk hij ons een grote zak aanmaakhoutjes want daar hadden de dames zelf vast niet aan gedacht! (Klopte, maar we rekenden ook niet op zo'n snelle service!)
De meteo had gedreigd met regen aan het eind van de middag, dus of we maar even konden samenwerken. We vormden een uitstekend team: Fabrice zaagde, staand op de aanhanger, de stammen in drieën en gooide de houtblokken op de grond, Lies gooide ze in de daarvoor bestemde 'garage' en Ca stapelde ze netjes tegen de wand.
Tussen de bedrijven door leerde Fabrice ons economisch met de insert houtbrander om te gaan. Ongeveer een uur en één flink houtblok later leek de salon op een sauna: bloedheet én mistig van het vocht uit de muren! Er was geen twijfel aan: de haard werkte uitstekend én milieuvriendelijk want uit de schoorsteen kwam nauwelijks rook. (Wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: