dinsdag 21 juli 2009

Rust op het erf

Toen eind vorige week de oude bulldozer opnieuw de geest had gegeven, zagen we de bui al hangen: dit wordt wéér een vakantie met werklui over de vloer. Gelukkig was het te vervangen onderdeel deze keer sneller gevonden, zodat we zaterdag afscheid konden nemen van Jean-Marie en zijn familie: de sloopklus is geklaard.
We zijn niet dolenthousiast over het resultaat omdat het wegwerken van het puin de nodige problemen heeft opgeleverd en alle funderingen van de gebouwen zijn blijven liggen.
Maar voorlopig genieten we van het uitzicht (op dit moment enigszins beperkt door de hoge maïsplanten, maar dat is tijdelijk) én van de rust! 's Morgens heerlijk uitslapen en overdag geen koffievisite, lawaai en dieseldampen meer.
Op de collage deze keer de gebouwen die zijn blijven staan. Doordat de hooischuur vanaf een andere kant kan worden gefotografeerd, is duidelijker te zien hoe groot deze is ten opzichte van het woonhuis!
Het weer is wat wisselvallig, maar dat geeft ons de gelegenheid elk vertrek in huis eens grondig van spinnenwebben, stof en zand te ontdoen.

2 opmerkingen:

Mees zei

http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=insecten&id=665

Dit zijn die kriebelbeestjes hoogst waarschijnlijk??

LiesCa zei

Ik kan er met de beste wil van de wereld geen vleugels, kop of pootjes aan ontdekken; het zijn gewoon zwarte, platte, smalle streeptjes ter grootte van een apostroph. Ze bijten ook niet en veroorzaken geen bulten. En ze kruipen dus achter je (warme) beeldscherm, om er vervolgens na een paar dagen dood vereeuwigd te worden! Grrr ik wil zelf bepalen waar ik een apostroph plaats!