maandag 21 september 2009

Mooie nazomer

We hebben weer een heerlijk ontspannen weekend in het Wolvennest doorgebracht. Na de afgelopen hectische tijd, waarin we zorgen hadden om de dieren, konden we nu ontspannen genieten van een prachtige nazomer. De maïs is geoogst, waardoor het uitzicht weer adembenemend is.
Hoewel alles, van kolf tot steel en blad in één vloeiende beweging wordt geoogst en verhakseld tot pulp voor het fabriceren van varkensvoer, zagen we oudere mensen en kinderen de velden afstruinen om de spaarzame kolven die waren achtergebleven in emmers te verzamelen en mee te nemen. Ze parkeren daarbij hun auto's gewoon midden in het land!
Omdat het droog was heeft Ca het gras voor de winter nog eenmaal gemaaid en is het onkruid tussen de heggeplanten verwijderd. Zo ziet alles er weer strak uit; het gemaaide gras kan nu blijven liggen. We zijn best trots op onze nieuwe heg die het, zeker aan de straatkant prima heeft gedaan. Hopelijk groeit het volgend jaar zo dicht, dat de dieren niet meer plotseling de weg op kunnen rennen. Toch houden we Plutôt voortaan tijdens de tuinwerkzaamheden voor de zekerheid maar aan de lange lijn!

1 opmerking:

La Maison zei

http://madamevicq.blogspot.com
Hallo,

Wat een super blog!.

Jullie hebben me zoveel inspiratie gegeven, zodat ik als een haas ook een blog heb gemaakt. Misschien willen jullie er even in kijken en commentaar geven, want omdat ik zoveel geschreven heb de laatste dagen zie ik het niet meer zo zuiver.
Vriendelijke groet,
Hermine