zondag 4 oktober 2009

Streekproducten

Vanmorgen brachten we een bezoek aan Signy-le-Petit, waar een brocante was aangekondigd. Omdat het inmiddels was gaan motregenen, was het aangenamer om naar een klein overdekt marktje te gaan, waar producten uit de streek te zien en te koop waren. De rode kalkoenpaté en de kwarteleitjes lieten we op dierendag links liggen; we zagen meer in de frisse appelsap en confitures. Wel hebben we voor Plutôt in zijn bench een flink buffelhuidbot gekocht.
Op de video is te zien hoe appels tot moes worden vermalen.

2 opmerkingen:

La Maison zei

Hallo Lies,

Leuk al jouw reacties op mijn blog.
Hier een antwoord op je vragen. Ons huis staat in Vicq (52=Haute Marne)en het fornuis verarmde ons wel bij de aanschaf maar geeft ons heel veel terug in de vorm van het gezellige van hout stoken, het koken erop en bakken erin, de warmte en de aanblik. Hout is geen probleem hier, we zijn omringt door bossen en hebben zelfs recht op ons eigen perceel bos, we moeten dan wel alles zelf kappen, zagen en weghalen, nou dat laten we graag aan anderen over dat snap je. Volgende week gaan we weer voor anderhalve week en ik popel om het fornuis weer aan te steken, veel leuker dan een thermostaat, die we daar overigens ook hebben.
Liefs
Hermine

La Maison zei

Hier ben ik nog een keer.
De kalkverf is te koop bij Marry Niewenhuijse op haar website www.Tafelzeil.com
staat ook haar telefoonnummer. De kalkverf is in poedervorm en maak je aan met water. Het werkt snel en is te koop in de mooiste oude kleuren.
Groetjes
Hermine