zondag 23 augustus 2009

Een ongelooflijk verhaal!

We kunnen het 24 uur na het vreselijke ongeluk nog maar nauwelijks geloven: Plutôt is aangereden door een auto die minstens 80 km/h reed en hij heeft het overleefd! De eerste klap (het dreunt nog steeds na in onze oren) heeft hij opgevangen met zijn linkerheup, vervolgens is hij 'gelanceerd' en 25 meter verderop op zijn kopje op de straat terechtgekomen. Daar waren kortgeleden nieuwe kleine steentjes gestrooid en die hebben overal, maar met name op zijn kopje, diepe schaafwondjes veroorzaakt. Toen we hem zo zagen liggen dachten we allemaal (Ca's vader was bij ons op bezoek) dat onze kleine Plutôt het niet zou overleven. Maar toen hij na een paar minuten een beetje bijkwam zijn we snel met de chauffeuse (onze buurvrouw) naar de dierenarts in Hirson gegaan. In de auto kwam hij weer helemaal bij en keek hij om zich heen. We konden het haast niet geloven. Zijn ene pupil was kleiner dan de andere en dat maakte ons bang voor een bloeding in de hersenen.
Uiteindelijk moest hij 24 uur in observatie blijven en bleek hij behalve de schaafwonden, een dikke lip en een beschadigd tandje ook een gecompliceerde heupbreuk te hebben. Dit moet zo snel mogelijk in een NL dierenkliniek geopereerd worden.
Omdat ons kleintje niet op ons terrein maar op de openbare weg is aangereden, kunnen we de kosten niet op de buurvrouw's verzekering verhalen. Wel heeft zij beloofd dat zij alle bewoners van de straat, die hier vaak over de slechts 2 meter brede weg met een snelheid van 80 of 90 km/u langsscheuren, gaat vertellen van het ongeluk dat zij heeft veroorzaakt en ze gaat hen vragen niet meer zo snel te rijden. Ze wil ook bij de burgemeester pleiten voor een waarschuwingsbord. Zij en de postbode waren qua snelheid de grootste wegpiraten, dat heeft ze ook verschillende keren toegegeven. We hopen maar dat zij en de anderen ervan geleerd hebben, want ondanks hun hoge rijsnelheid, zijn het stuk voor stuk sympathieke mensen en door deze affaire hebben we elkaar wel heel goed leren kennen.

2 opmerkingen:

marieke + gerda + marijn zei

ach gut wat erg voor jullie hondje. Is hij of zij ?? nu in nederland geopereerd? (mijn frans is heel slecht, weet niet of het een jongens of meisjes naam is)
Ondanks alles wel fijn dat je door het hele gedoe de buren beter leert kennen, maar toch maar liever op een andere manier.
groetjes gerda

Jan & Riet zei

ach, ach wat zielig, arm diertje.
ik hoop van harte dat het helemaal goed komt