maandag 10 augustus 2009

Eindelijk zomer!

We maken dit jaar een echte zomer mee. Al dagen bivakkeren we buiten en we genieten volop van de zon en de warmte. De boeren klagen ook niet. Omdat er tussendoor regelmatig een (onweers)bui valt, groeit alles voorspoedig. Tot eind september is ons uitzicht enigszins beperkt door de maïsplanten, maar we zijn hier ook in andere jaargetijden dus daar maken we ons niet druk om.
Familie en vrienden weten ons inmiddels ook goed te vinden en raken niet uitgepraat over de rust en de prachtige omgeving.
We hebben eindelijk ook kennisgemaakt met onze overburen. De oude dame houdt er momenteel twee weken vakantie, nadat ze door het ziekbed en het overlijden van haar man vier jaar lang niet in haar tweede huis is geweest. Zij heeft voor ons het raadsel van de donkere, vochtige en lage ruimte opgelost: haar zwager (de vorige bewoner van ons huis) kweekte als hobby 'endives', bij ons bekend onder de naam witlof. Om deze groente mooi wit te houden, moet de groei in het donker gebeuren. Het mysterie van de enge, donkere ruimte, gevuld met water en zand is hiermee eindelijk opgelost. Iemand een suggestie voor een andere bestemming?

1 opmerking:

marieke + gerda + marijn zei

Een hele flauwe oplossing misschien: champignons??? of asperges. Die moeten toch ook in het donker groeien?
Geniet van de zomer, denk vooral niet aan ons werkende lui ;-)
groetjes gerda